A másik címerünk

 

 

 

 

Imre

Imre

Gábor

   

A Hősök terén, a Hét vezér oszlopánál.

tel.:  27/350-506

06/70/703-5468

A szervezők

 

Felhívás

tervezet

Add tovább!

 

Több helyen leírtam, hogy a családunk nevét, oklevelek szerint, írták Parrag, Parragi, Parragy, Parragh formában. Mi a Parragh formát használjuk.

Parragi névre keresve: Parlagi, Parlaghi, Parlaghy  változatokat találtam. Ez a négy változat ugyanazon egy személynél is előfordult. Szerintem, az  oklevelet kiállító magyar és írás tudásától függött, közrejátszott a tájszólás is, hisz a parlag, parlagh, pallag, parragh szavak ugyanazt a fogalmat jelentették.

Szerintem, minden hasonló változat, egy tőről indul ki. Az ős közös, hogy melyik névváltozat mikor vált el, nem tudni. Nem tudni azt sem, mi volt az eredeti név. Valószínűleg a parlag, hisz a sumer par - lag jelentésével ma is megegyezik.

A benyújtott és többször vizsgált,  jóváhagyott dokumentumok szerint a család  1009-től jelenik meg az  oklevelekben, a közös ős neve nem ismert. Az igazolás szerint ősi, valóságos, tagadhatatlan a nemesség .

 

Felhívással fordulok minden olyan családhoz, akik a fentiek szerint, vagy ahhoz hasonlóan írják a nevűket, hogy

2009. Augusztus 20-án, István napján, de. 11:00 .

A Hősök terén, a Hét vezér oszlopánál.

tel.:  27/350-506

06/70/703-5468

órakor gyertyát gyújtunk, egy Miatyánkot elmondunk megemlékezésként az őseinkért, abból az alkalomból, hogy EZER éves a családunk. Azért István napján, mivel a legrégebbi név, ahonnan folyamatos a családfa, István.

Várlak!